Naš alpinistični odsek
Dejavnosti AO
Alpinistični vzponi
Zgodovina AO
PROGRAM DELA ZA LETO 2023
Poročilo o opravljeni aktivnosti
Pravilnik alpinističnega odseka
ALPINISTIČNA ŠOLA
novice fotogalerija odprave forum povezave vzponi
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me
Pozabljeno geslo
ZADNJI OPRAVLJENI VZPONI
V sezoni 2022/2023 smo vpisali 216 vzponov ...

Vsi vzponi

ZADNJE ŠPORTNE SMERI
V letu 2023 smo vpisali 5 športnih smeri ...

Vsi vzponi  

ZADNJE PLANINSKE TURE
V letu 2023 smo vpisali 0 planinskih tur ...

Vse ture

VREME

Višina snežne odeje

Plazovi

ao@pdgrmada.org
Domov > Novice OSTALE NOVICE
Ogledov: 595  

Odprto državno prvenstvo v imitaciji lednega plezanja - donacija

Po dveh letih premora ponovno organiziramo odprto državno prvenstvo v imitaciji lednega plezanja (drytooling), ki bo potekalo v soboto, 26.3.2022 v Domžalah, s pričetkom ob 9.30 uri.
Po dveh letih premora ponovno organiziramo odprto državno prvenstvo v imitaciji lednega plezanja (drytooling), ki bo potekalo v soboto, 26.3.2022 v Domžalah, s pričetkom ob 9.30 uri.
Organizator je novoustanovljeni Zavod za razvoj plezanja Zasavje (Zavod Plezarija) v sodelovanju z PZS in PD Domžale. Omenjena zvrst plezanja je v Sloveniji dokaj sveža, v tujini (Rusija, Francija, Švica, Finska, Nizozemska, Koreja,.. ) pa že močno uveljavljena in še narašča. Evropska in svetovna prvenstva so vedno bolj obiskana, tako iz strani tekmovalcev kot gledalcev. Atraktivno plezanje z lednim orodjem (cepini in derezami) počasi a vztrajno tudi pri nas vzbuja pozornost in pridobiva na prepoznavnosti.
Z državnim prvenstvom želimo to zvrst še bolj približati javnosti, omogočiti čim širši populaciji sodelovanje in tako prispevati k večji prepoznavnosti te adrenalinske discipline.
Predvidevamo, da bo na dogodku prisotnih vsaj 100 ljudi, lahko bo število še mnogo večje, odvisno od aktualnih razmer. Dogodek bo promoviran en mesec v naprej in fotografsko dokumentiran.
Sama tekma bo potekala čez cel dan; moška in ženska kategorija, dopoldan plezanje kvalifikacijskih smeri, osem moških in osem ženskih tekmovalcev/alk pa bo nastopilo v finalu. Kljub temu, da gre za državno tekmovanje, smo na tekmo povabili tudi nekaj hrvaških in srbskih tekmovalcev, saj smo v preteklih tekmovanjih vedno sodelovali, dobre odnose si želimo negovati še naprej, znan pa je tudi rek - dober glas seže v deveto vas.
Kot organizator vas v imenu Zavoda Plezarija naprošam za donatorska ali sponzorska sredstva. Če je v vaši moči, da pripomorete k uresničitvi te ideje, vam bomo zelo hvaležni in veseli vašega odziva, predvsem pa je prisotna želja po sodelovanju in skupnem doprinosu k razvoju plezanja tudi v tej disciplini.

Prijeten pozdrav in vse dobro!

Zavod za razvoj plezanja Zasavje
Prešernova cesta 16
1410 - Zagorje ob Savi
Sklic: Ledno plezanje
IBAN: SI56 6100 0002 5332 479 (Delavska hranilnica)
Matična številka: 8854424000
Davča številka: 52339734
Organizator, Marko Guna (040 227 920)

Prikaži več novic

 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o