Naš alpinistični odsek
Dejavnosti AO
Alpinistični vzponi
Zgodovina AO
PROGRAM DELA ZA LETO 2020
Poročilo o opravljeni aktivnosti
Pravilnik alpinističnega odseka
ALPINISTIČNA ŠOLA
novice fotogalerija odprave forum povezave vzponi
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me
Pozabljeno geslo
ZADNJI OPRAVLJENI VZPONI
V sezoni 2019/2020 smo vpisali 263 vzponov ...

Vsi vzponi

ZADNJE ŠPORTNE SMERI
V letu 2020 smo vpisali 0 športnih smeri ...

Vsi vzponi  

ZADNJE PLANINSKE TURE
V letu 2020 smo vpisali 0 planinskih tur ...

Vse ture

VREME

Višina snežne odeje

Plazovi

ao@pdgrmada.org
Domov > Novice OSTALE NOVICE
Ogledov: 1082  

V planinskih kočah turistična taksa tudi za člane PZS

15. marca je začel veljati nov Zakon o spodbujanju razvoja turizma, ki na novo ureja turistično takso. Turistična taksa je sedaj obvezna za vse tudi v planinskih kočah.
Do nedavnega smo bili člani Planinske zveze Slovenije oproščeni plačila turistične takse, kar pa se je po 15. marcu spremenilo. Tako bomo pri prenočevanju v planinski koči tudi člani PZS morali plačati turistično takso.

Višino takse bodo do 15. junija določile občine, do takrat pa veljajo obstoječe višine takse. Dodatno se bo s 1. januarjem 2019 začela obračunavati tudi t.i. promocijska taksa, ki bo znašala dodatnih 25 % od turistične takse v posamezni občini.
Planinska zveza Slovenije je uspela s pobudo, da se turistična taksa za tabore in letovanja otrok ne plačuje. Osebe do 18. leta in njihove vodje oz. mentorji, ki so udeleženci letovanj, ki jih organizirajo društva s statusom pravne osebe v javnem interesu, ne plačujejo turistične takse.

Novost je tudi na področju prijave gostov v planinskih kočah. S 1. marcem je stopil v veljavo tudi sistem eTurizem, ki ga je opredeli novi Zakon o prijavi prebivališča. Vsi, ki bodo v planinski koči prenočili, morajo obvezno predložiti osebni dokument (potni list, osebna izkaznica, vozniško dovoljenje)! Zato velja opozorilo, da ga vzemite s seboj na planinsko turo, vodjem večdnevnih izletov pa priporočamo da na to opozorijo udeležence že v razpisu. Ta obveznost ne velja za mladoletne otroke.

Prikaži več novic

 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o