Naš alpinistični odsek
Dejavnosti AO
Alpinistični vzponi
Zgodovina AO
PROGRAM DELA ZA LETO 2020
Poročilo o opravljeni aktivnosti
Pravilnik alpinističnega odseka
ALPINISTIČNA ŠOLA
novice fotogalerija odprave forum povezave vzponi
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me
Pozabljeno geslo
ZADNJI OPRAVLJENI VZPONI
V sezoni 2019/2020 smo vpisali 263 vzponov ...

Vsi vzponi

ZADNJE ŠPORTNE SMERI
V letu 2020 smo vpisali 0 športnih smeri ...

Vsi vzponi  

ZADNJE PLANINSKE TURE
V letu 2020 smo vpisali 0 planinskih tur ...

Vse ture

VREME

Višina snežne odeje

Plazovi

ao@pdgrmada.org
Domov > Novice OSTALE NOVICE
Ogledov: 585  

Razpis za člane odprave v organizaciji KA PZS – Chamlang 2019

Komisija za alpinizem (KA) Planinske zveze Slovenije objavlja Razpis za člane odprave v organizaciji KA PZS – Chamlang 2019.

Zainteresirani pozorno preberite vsebino razpisa.
Komisija za alpinizem (KA) PZS bo v letu 2019 organizirala odpravo za mlade perspektivne alpiniste, ki še nimajo odpravarskih izkušenj. Za vodjo odprave je bil izbran Blaž Navršnik, za cilj pa severna stena
gore Chamlang (7321 m) v pogorju Himalaje.

Odpravo bodo sestavljali vodja in pomočnik odprave ter 2 do 4 naveze mladih perspektivnih alpinistov (skupaj do 10 članov).

KA ugotavlja, da v zadnjem obdobju ni odprav za mlade perspektivne alpiniste zlasti v gore z višjo nadmorsko višino (nad 6000 m), ki bi imele za cilj plezanje težjih ledno snežnih oz. kombiniranih smeri. Z usmerjeno podporo mladim perspektivnim alpinistom, po piramidalnem sistemu (začetni poletni in zimski alpinistični tabori, alpinistični tabori za perspektivne alpiniste, mednarodne alpinistične izmenjave, SMAR), bi rada KA mladim perspektivnim alpinistom omogočila še (prvo) pomembno odpravarsko izkušnjo. Po mnenju KA so odprave v tuja najvišja in najpomembnejša svetovna gorstva vrhunec alpinističnega udejstvovanja. Odprave morajo biti cilj vsakega alpinista, ki se resneje ukvarja z alpinizmom, ne glede na to ali gre za skalno, ledno-snežno ali kombinirano plezanje.

Komisija za alpinizem bo poskrbela za kritje stroškov v skladu z razpoložljivimi možnostmi in višino odobrenih sredstev s strani ustaljenih sofinancerjev v panogi planinstvo-alpinizem, vendar ne več kot 50 % na posameznika. Okvirni strošek odprave bo:
  • 4000,00 € za dovoljenja, logistiko itd. v Nepalu,
  • 800,00 € letalska vozovnica,
  • skupna oprema in oprema posameznika.
V okviru načrtovanja odprave bodo potekale skupne priprave, zbiranje informacij, zadolžitve posameznikov za določena logistična področja odprave, pridobivanje sredstev in opreme ...

Prijave naj bodo na ustreznih obrazcih s potrebnimi podatki. Obrazci s prilogami se oddajo po elektronski pošti na: alpinizem@pzs.si (obvezno vpišite geslo: član odprave KA PZS 2019 in zahtevajte potrditev prejema pošte) do ponedeljka, 25. junija 2018, do 24. ure. KA PZS bo skupaj z vodjo naredila izbor v najkrajšem možnem času in izbrala naravi odprave primerno moštvo.

Obravnavane bodo samo pravočasno prispele, popolne in korektno pripravljene prijave.

Dodatne informacije: Blaž Navršnik (051 619 312, dolfa62@gmail.com).

Prijavnica: pzs-ka-prijavnica-chamlang-clani.doc


Lep planinski pozdrav.
Peter Bajec, načelnik IO KA PZS

Prikaži več novic

 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o