Naš alpinistični odsek
Dejavnosti AO
Alpinistični vzponi
Zgodovina AO
PROGRAM DELA ZA LETO 2020
Poročilo o opravljeni aktivnosti
Pravilnik alpinističnega odseka
ALPINISTIČNA ŠOLA
novice fotogalerija odprave forum povezave vzponi
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me
Pozabljeno geslo
ZADNJI OPRAVLJENI VZPONI
V sezoni 2019/2020 smo vpisali 290 vzponov ...

Vsi vzponi

ZADNJE ŠPORTNE SMERI
V letu 2020 smo vpisali 5 športnih smeri ...

Vsi vzponi  

ZADNJE PLANINSKE TURE
V letu 2020 smo vpisali 0 planinskih tur ...

Vse ture

VREME

Višina snežne odeje

Plazovi

ao@pdgrmada.org
Domov > fotogalerije OSTALE FOTOGALERIJE
Ogledov: 632  

Izpiti AŠ Grmada Celje 2018

30.10.2018
Dvakrat se obrneš in je leto naokrog. 
Z vpisom novih tečajnikov v alpinistično šolo smo se tudi prejšnje generacije zavedele, da bo potrebno vse naučeno potrditi, ponoviti in preizkusiti. 
Zbrali smo se v torek 16.10.2018 v prostorih PD Grmada in odpisali pisne preizkuse in zbrali smo se še enkrat v nedeljo, 21.10.2018, na Pečovniški koči nad Celjem na praktičnem izpitnem delu.
Nedeljski dan je bil meglen, mrzel, vetroven in deževen. V gostoljubju Pečovniške koče smo razmišljali ali bi sploh šli v skalo ali bi pa bi manevre raje opravljali na suhem pod kozolcem tamkajšnje koče.
Veseli me, da smo na komando odšli globlje v gozd v skalo, saj je vse skupaj izpadlo bolj pristno. Nekje na pol poti opravljanja preizkusov nas je celo obiskalo sonce in vztrajalo z nami do konca.
Praktični del je vseboval: športno plezanje, formiranje naveze in plezanje, spust po poškodovani vrvi, samoreševanje ter reševanje padlega in obvladovanje vozlov ter sidrišč.

Minuli preizkusi za nikogar niso končno dokončni - opravljeni ali ne, situacije v gorskem svetu ali pa v življenju so nepredvidljive in variabilne. Premica učenja se nadaljuje, saj prihaja zima in z njo zimska, ledna in ledeniška tehnika. Če bo letošnja zima kaj podobna pretekli, pa bo potrebno nabrati tudi ogromno kondicije za gaženje v izvidnice. 

V imenu vseh udeležencev velika zahvala vsem glavnim akterjem AO Grmada Celje za vzpodbudo, podano znanje, napotke, marsikdaj pa tudi nesamoumevno potrpežljivost.
Maja

 
 
 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o