Naš alpinistični odsek
Dejavnosti AO
Alpinistični vzponi
Zgodovina AO
PROGRAM DELA ZA LETO 2023
Poročilo o opravljeni aktivnosti
Pravilnik alpinističnega odseka
ALPINISTIČNA ŠOLA
novice fotogalerija odprave forum povezave vzponi
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me
Pozabljeno geslo
ZADNJI OPRAVLJENI VZPONI
V sezoni 2022/2023 smo vpisali 509 vzponov ...

Vsi vzponi

ZADNJE ŠPORTNE SMERI
V letu 2023 smo vpisali 39 športnih smeri ...

Vsi vzponi  

ZADNJE PLANINSKE TURE
V letu 2023 smo vpisali 3 planinskih tur ...

Vse ture

VREME

Višina snežne odeje

Plazovi

ao@pdgrmada.org
Domov > fotogalerije OSTALE FOTOGALERIJE
Ogledov: 967  

Tabor Dolomiti (23.7. - 25.7.2021)

25.07.2021
Vsakoletni tradicionalni tabor Dolomiti tudi tokrat uspešno zaključen. V treh dneh smo preplezali veliko smeri s še več dobre volje in smeha. Tečajniki smo ponovno pridobili ogromno novega znanja ter stkali še močnejša prijateljstva.

Tisti najbolj željni plezanja, ki so nam službene obveznosti dovoljevale prost dan, smo odrinili že v petek zjutraj in preplezali nekaj lepih krajših smeri v Kleiner in Grosser Falzaregoturm; ki so bile dobra ogrevalna popotnica za naslednji dan.

Preostala večina članov se nam je pridružila v petek proti večeru, tako da je bila sobota rezervirana za bolj resne smeri.

Del ekipe se je v soboto podal proti Tre Cime in preplezal zavidanja vredne smeri. Sicer jim je v tem delu malo ponagajalo vreme, vendar so vsi cilji bili uspešno doseženi. Večina se nas je podala v smeri v steni Lagazuoi, ki smo ga napadli iz dveh smeri. Plezanje smo tako vsi skupaj zaključili na koči Rifugio Lagazuoi. Nato je sledil sestop, ki je ponovno ponudil nekaj za vse okuse. Nekateri smo sestopili po zanimivih rovih speljanih v notranjosti gore; drugi željni razgledov pa so sestopili po klasični poti v dolino do avtomobilov. Temu je sledilo večerno druženje v kampu.

V nedeljo smo se vsi člani ekipe podali v Le 5 Torri in si izbrale krajše smeri pred povratkom proti domov. Tabor smo uspešno zaključili na poti proti domu v piceriji, kjer smo obujali vsa skupna doživetja preteklih treh dni.

Monja Marinc

 
 
 
 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o